0

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen. 

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten. 

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för. 

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn. 

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!
2

Att tänka på när man köper smink

Då jag har jättemycket väninnor som använder smink som praktiskt taget varje dag förstör deras hy, så brukar jag alltid per automatik rekommendera dom om andra produkter, Men samma har jag märkt med bekanta och människor i övrigt, som använder smink ofta inte tänker på hudens välbefinnande med tanke på produktens innehåll. 
 
Efter att jag ändrade mina shoppingvanor gällande smink så märkte jag vilken skillnad det gjort för min hy, från att ha varit tråkigt matt och fettig till att den har blivit friskare, mindre porer, fräschare (och knappt fettigt, hade sådär svettigliknande som jag behandlade varje dag) och jag får i princip nästan aldrig finnar eller akne, och då jag får dessa försvinner de på knappt 2 dagar. Och det bästa med allt är att jag kan gå några dagar och skita helt i att ta hand om min hy, och den är intakt, vilket den annars inte var förut.
 
Med tanke på denna skillnad, är jag rätt säker på att vilka ingredienser kosmetikprodukterna vi köper innehåller kan göra en stor påverkan på våran hud. Jag tycker jag har fått det rätt klart bevisat för mig med min hy.
 
Undvik alkohol
Om det är något du ska undvika i allra högtsa grad är alkohol, alkohol nämligen torkar ut huden och produkter som som innehåller alkohol kommer torka huden pånytt som gör att du inte uppnår ett fint resultat utan att använda produkten, dvs typ bli ''beroende'' av den. Kolla alltid i förteckningen vad som står vad produkten innehåller.
 
Smink ska inte dofta parfym
Ja, det stämmer faktiskt, smink ska inte lukta jättestark parfym även om det känns lite extralyxigt, tänk på att du applicerar prdukten på din hud och att det innehåller oftast större alkoholmängd i det sminket/produkten. Så tänk ofta på hur sminket luktar innan du köper det, smink ska för den delen lukta fräscht. 
 
Låt huden andas
Sen jag började med BB Cream har min hy mått hur bra som helst med smink på, och det har funkat hur bra som helst för mig. Att täppa iugen huden helt och inte låta den andas kommer i sin tur göra den antingen jättefettig eller jättetorr, min blev supertorr då jag använde foundation superflitigt.
Nu kommer jag också uppgradera mig till CC Cream, läs mer om skillnaden mellan BB och CC Cream här >>
 
Gissa dig inte fram till ditt köp
Att köpa smink på ren gissning är inte något jag rekommenderar alls, det kan sluta ofta med att man inte är nöjd, köpt något som tär på huden i onödan och pengarna är bortkastade. När jag ska köpa smink så sätter jag mig ned först och ''forskar'' vad för produkter jag ska söka efter, det ger mig en grund på vad jag behöver och sedan kan personal på plats hjälpa mig att hitta det jag söker efter innan köp. 
 
Nya produkter? Satsa ett besök i affären!
Det är ofta jag går in i en sminkbutik och står där som ett frågetecken, sålänge jag inte har bestämt mig någorlunda för vad jag söka efter. Det här är något som är så typiskt oss ladies i sminkaffärer, men att ta sin tid och kolla på sminket man ska köpa kan vara värt sin tid.
 
Då kan man känna hur produkten känns, vilken färg som passar sin egen hud bäst, lukt samt att kunna jämföra med andra produkter för att hitta det man blir mest nöjd med. Rekommenderar alltid att gå in i en affär första gången och fråga om professionell hjälp om man ska införskaffa en ny produkt, detta kan vara till stor hjälp.
 
Vad rekommenderas?
Om man ändå helst beställer via nätet hur som helst, så som jag helst gör (trivs inte i salonger och sminkaffärer osv, dunno why) så kan du kolla rekommendationer på produkter på trovärdiga sidor, t.ex makup bloggar, makeup specialist sidor, proffstips osv. Kom ihåg att tillsätta ''no alcohol'' osv i det du söker för att få fram resultat som är utan, då jag helst rekommenderar dessa när de funkat superbra för mig.
 
Mineralprodukter
Man brukar säga att smink som kostar lite mer är värt pengen, vilket stämmer tycker jag. Köpte alltid Viva la Vidas ögonskuggor föruto, men efter halva dagen var det alltid en smulig rand under mina ögon istället, vilket gjorde att jag sluta använda dom till slut trots att färgerna var fina och dom var billiga. Bytte till dyrare smink (Isadora) och voilà, det satt utan att smula och fortsatte då att alltid testa produkterna i affär. 
 
Mineralpuder osv har jag funderat fota själv investera i då dessa innehåller bra vitaminer osv för huden, men de är inte så billiga heller. Jag har ingen personlig erfarenhet därför av mineralsmink men har hört att de som testat och använder säger att huden blir supervacker, både med och utan smink och att huden ser ofta inte sliten ut trots användning av kosmetik.
 
1

Jumpsuits från River island!

Även om det nu har varit en hel del med regniga dagar spå ska jag ändp tipsa om jumpsuits bara för att dom är så himla otroligt sköna att ha på sig,l inget undkommer denna outfit, har 4 par som jag använder hela tiden med jämna mellanrum och skulle gärna införskaffa fler.. Vad säger ni, tycker ni att jumpsuits är grymt sköna att ha på sig!? :O :D <3
SOMRIGA JUMPSUITS OCH KLÄNNINGAR
Bright Red | Svart blommig | Blommig klänning | Lila klänning | Vit jumpsuit | Blå jumpsuit | Svart jumpsuit
Sponsrat inlägg