0

Svar på lite frågor om min planerade flytt till söder

Eftersom det är så många som undrat vad det är för grej som håller på att pågår med mitt flytt till Stockholm, så kommer nu svar på diverse läsarfrågor till alla er nyfikna där ute som frågat över sociala medier och här på bloggen, what's the deal about it really och frågorna ni kommer få svar på är:
 
1. - När kommer du flytta till Stockholm?
2. - Varför just Stockholm? Har du jobb där?
3. - Hur ska du bo i Stockholm och varför har du inte flyttat ännu?
4. - Vad är bättre med Stockholm än med Göteborg?
5. - Vad är bättre, Haparanda eller Stockholm då du pratar så mycket gott om storstan?
 
Svar:
1. Det vet jag inte ännu, jag har varit i lägenhetskö i några år och det är inte att ''bara'' skaffa en lägenhet i Stockholm, konkurrensen är stor och jag söker långtidsboende med även 3 katter och en hund vilket inte i sin underlättar, de flesta vill helst inte hyra ut till gäster med djur då det finns de som inte sköter det - och jag förstår dom även om detta även kan jag bli drabbad av. Iallafall, sen har jag max krav på vad för hyra jag också betalar och vad det är för skick också på lägenheten jag flyttar till - jag är öppen för förslag och inte för kräsen men jag går definitivt inte med på vad som helst efter att ha lärt mig från att ha vissa skumma kontrakt med diverse hyresvärdar etc och problem som jag aldrig ville ha. Jag är bara vaksam för jag vill trivas. 
 
2. Jag vill bo i Stockholm för där är möjligheterna som jag kan ha som person, det är där dom finns, jag kan komma längre på ett sätt och jobba vidare med det jag byggt upp under mina yngre år och som jag vill göra mer med och utveckla för att det är något jag brinner för. Jag jobbar som Freelance Model, och där nere i söder finns det större möjligheter för det jobbet, sen så har jag även möjlighet till fast anställning som exotisk dansös också och inte påtal alla andra jobbmöjligheter som finns där utan krav på körkort som det är här uppe i norr. Jag är 24 år nu idag och har ännu inte riktigt haft en fast anställning i haparanda, för att för detta behöver jag ett körkort som jag först behöver minst 10 000 kronor till, aint that easy för att vara ärlig. Så, om jag ska sitta här och väntar på mitt körort och de möjligheter jag ser redan finns i Stockholm, varför ska jag vara här om det är min tid som slösas, är ju egentligen bästa frågan.
 
3. Jag har inte flyttat ännu pga att jag ännu håller på med mina studier fram tills sommaren 2018 så som det är berkänat nu (just nu väntar jag på att få börja göra dom för har så svårt att få kontakt med studievägledaren, som ofta dessutom är fullbokad all days and weeks long). Sen också delvis för att det är så förbaskat svårt att få tag i en lägenhet där nere, men det finns många goda möjligheter och kommer att finnas där om man söker aktivt och ser till att försöka få tag i en, det gäller att ligga i då konkurrensen gäller mellan ca 38 000 nyinflyttade i Stockholm varje år. Jag kommer bo i en lägenhet mest troligen om inget att kommer fram, men det är första tanken på grund av att jag har mindre möjligheter till at köpa en lägga än att faktkt hyra ut en. Det är också m+ånga som jag stöter på som inte vill ha djur i lägenheterna de hyr ut vilket jag får respektera, men jag flyttar inte utan djuren. Det är mina bebisar och lämnar inte iväg mina barn pga flytt för det skulle ingen göra oavsett om barnen har fyra eller två ben, eller hur? dock har jag goda möjligheter till lägenhet trots djuren, så detta ser jag inte som något större hinder faktiskti den utsträckningen, speciellt när dom är rumsrena, snälla och skötsamma.
 
4. Seriöst, aldrig varit i Göteborg, och vill inte flytta abrupt till en stad jag aldrig sett riktigt med egna ögon eller utfprskat osv, så känner att njah, jag tar Stockholm först! :)
 
5. Det finns alltid fördelar och nackdelar med vart man bor oavsett vart det är, jag tror att jag passar bättre in i Stockholm. Men vem vet, kanske jag inte pallar den stressiga miljön som jag idag inte upplever stressig ens då jag är där, och flyttar någon annanstans? Jag känner att det är skön frihet att kunna faktiskt på alla sätt undvika folk man har dispyt med. Vet att en av mina gamla mobbare bor i Stockholm jag verkligen ALDRIG vill stöta på och det är för att jag är den som är up in yourt face om jag har något du bör höra från mig, i ett litet samhälle så talar folk gärna om hur jag inte bryr mig (för ärligt gör jag inte det om inte den andra människan respekterat mig) och beter mig som jag vill, eller glor i fem minuter extra för att platån på skon var 5 cm högre än vanligt. Jag orkar inte med fördomarna och skitsnacket en liten stad ger, i en större kan jag gå 5 cm åt vänster och slippa skiten, här räcker det inte ens med att låsa in sig i lägenheten ibland om någon får för sig att man blir deras samtalsobjekt (dock måste jag erkänna att det är alltid lika kul att provocera tillbaka när man ser dom, synd bara att fegisarna undviker mig på stan hahah). Kommer faktiskt gå in på denna fråga mer i ett kommande inlägg där jag drar upp mina fördelar och nackdelar Stockholm vs Haparanda - ni som är nyfikna nog får hålla utkik efter den. Kan tillägga att jag kanske också må prata mycket om Stockholm, för just nu ör det mer intressant än stället jag bor nu på tyvärr. 
 
 
0

24 dagar till jul!

 
1

Ilskan tar över direkt på morgonen!

Jag är så otroligt frustrerad, hela den här dagen har gått ¨åt att jaga diverase myndighetspersoner, jag är helt okej men 3 personer - men när det blir att man måste jaga kring 10 olika människor via telefon mejl och alla sätt som går så känner jag att jag vill snart börja fan få lön för den tiden jag lägger ned på skiten. Polisanmälningar, tingsrättsärenden och dessa ting gör att jag har en 8 personers bekymmer lagt på mig på samma gång, och sen när man försöker hitta någpn typ av utrymme för att få peace of mind så man kan stanna sane, så försöker folk pissa en ännu mer i ögat. Med folk menar jag exakt vem som helst. 
Jag far på ungdomsrådsmöten och körer men vissa myndigheter verkar inte förstå att detta är nyttigt för hälsan, att ha sidoaktiviteter också utöver allt man måste göra vilket jag har väldigt mycket av redan och försöker pissa mig i ögat för det? Och andra människor som kallar sig mina vänner, är positiva till att hänga men som inte ens kan säga hej på stan och talar hellre om mina döda vänner bakom min rygg än att ägna sin tid åt att vara ärlig i mitt ansikte och säga ''jag tänker vara här för att slösa din tid'' - tyvärr verkar inte dom flesta ha ryggrad för att föda ut dom orden ur sitt redan snackande hål i huvudet.
Direkt jag vaknar och ser lägenheten så känenr jag bnara hur ilskan tar över mig, jag hatar den här lägenheten - den har minnen jag vill lägga bakom mig och bara glömma bort och skulle hellre bara bränna ned den så jag kan få flytta någon gång bara till en annan lya - vilket verkar omöjligt inom denna kommunen pga kassa priser och inte heller önskade förhållanden för min del faktiskt (som jag även aktivt är med och försöker förbättra också, oavsett hur less man än är så gör man det inte bara för sig själv utan för andra med). Men när man gör så mycket för att få så lite tack för det vad det än gäller, och man gör så mycket för så ofta ingen nytta s¨'r det dags att kolla var man kan få behålla sin energi samtisigt man gör framsteg i livet.
Här känner jag mig bara låst och omringad av långa distanser till resor och att sjukvården och diverse andra saker i norr är drygt dåligt, jag har flrståelse för hur allt funkar i systemet och det finns inte s mycket man kan göra mer än vad amn försöker - men ilskan tar över när människor själva som sitter där med dubbelmoral fyllt i deras ansikte direkt de får nys om att jag ska flytta eller annat som händer i mitt liv. Myndigheter som säger sig finnas till stöd finns inte där för alla och definitivt inte för vissa personer som jag anser själv har behövt till och med mer stöd än vad jag behöver, och den där grejen med Barents Center som varit överallt på nyheterna om gör inte sakern bättre ställt för denna kommun. I'm done here, jag vill se annat av världen och slippa vara frustrerad i den skit jag anser mig själv leva i - vilket jag försöker ta mig bort från och även lyckas successivt med because imma fucking queen.
Jag försöker att inte skriva ut negativitwet på bloggen, men nu är jag bara pissed - morgonen har inte varit bra i allmänhet heller vilket bara gör allt så himla mycket värre. Jag är cokså super stressad idag för har en hel del med ärenden som jag ska åka på också och sen är jag orolig över att bussen inte tar med hunden (finns ingen garanti då man reser med djur tydligen trots betald biljett för djuret) och han har veterinärtid idag. Därför jag försöker passa in den bussen som skolungarna inte åker med lol! Hahaha ååh längtar till dagen då man inte hatar sitt liv varje morgon.