0

Såhär gör jag för att lyfta mig själv en dålig dag

Ibland när jag vaknar så är allt bara skit, jag vill bara ligga kvar i sängen för att det inte känns värt att gå upp och det är bara blä rakt av, sen vet jag också om att jag skulle hur lätt om helst och mest troligen kommer jag också att bli sur om jag inte går upp i någorlunda tid (dvs innan kl 12:00 oftast) för då kommer ju dagen kännas slösad, gah vilken helvetes kris det är ibland! Det kan resultera i att jag är sur hela dagen trots hur mycket jag än kämpar med att vara glad och vara på bra humör och det här ibland, om inte väldigt ofta, dödar mig inombords.
 
Tack och lov har jag hittat ett, eller faktiskt flera knep som jag vill gärna dela med mig av till er om hur jag lyfter mig själv dessa dagar då inget går som det ska och allt bara känns rent ut av skit! Jag har också varit så sjukt deprimerad under så himla nere i botten att jag ännu faktiskt inte ens tagit mig upp ordentligt ur den och det här handlar om åratal, om det är till någon tröst så har jag iallafall erfarna tips jag kan ge av mina helt egna erfarenheter dessutom!
 
Var alltid där för dig själv
Något som underlättade för mig var att försöka göra något åt saken,det visste jag men jag hade ingen aning om vart jag skulle börja. Jag började kartlägga vad en människa generellt mår bra av, t.ex rutiner och kom fram till att fundera vilka rutiner jag hade förut då jag mådde bättre som jag inte har idag. Beslutade att ta tillbaka dessa rutiner, vilket innefattade att ta hand om ansiktet och huden morgon och kväll, när detta satt till slut så att det gick per automatik så la jag till fler rutiner successivt i min egen takt som jag kände att jag klarade av. 
Idag har jag dessa rutiner som ni kan läsa om här >> tack vare att jag valde att för min egen skull bara simpelt fräscha upp mig och skapa en rutin jag längesedan saknat och till slut glömt av.
 
Följ dina rutiner och skapa hobbys
När du hittat dina rutiner, se till att följa dom, det är din varje-dags-må-bra-schema vilket ska innebära att du får i dig den näringen du behöver och som även fyller dagen med något mer än bara simpel hopplöshet. När du kommer till den punkten där du börjar känna att du har flr mycket tid till att tänka och du börjar hamna i samma mönster där du börjar grubbla - tänk på vad du har kanske glömt i din rutin. Hänger du verkligen med någon? Skapa en ny rutin genom att se till att du ringer minst en vän om dagen, bara ett litet hej brukar räcka med att du ska ha kvar dina kontakter men också känna att du inte är helt ensam, i bästa fall du föreslå att du och en vän skapar en hobby tillsammans som att till exempel börja gymma ihop som jag och Tina >> 
 
Bli inspirerad av dig själv
Gör dig hörd. Var med i diskussioner ute på nätet, läs tidningen, skriv ned dina åsikter ute på bloggen eller på facebook eller ring en vän och känn att du vill klaga eller prata om något du vill ändra på oavsett om det kan handla om personliga saker eller som att byn ska bygga en lekpark. 
Jag brukar se över minnen på bra saker jag åstadkommit med till exempel ungdomsrådet, min kanal på youtube, min blogg eller min kampanjoch reflektera hur många det också påverkar positivt, det här gör till slut att jag kanske sätter mig ned och skriver ett blogginlägg som sedan NI kan känna igen er i och ev. uppskatta att jag ens drog upp det från första början!
 
Testa något nytt
Ibland funkar ju verkligen inte ens knepen, det är då det är som hemskast, så jag sätter mig ofta och ser på smink tutorials på youtube och blir till slut inspirerad att testa något nytt och ställer mig framför spegeln. Det får mig att fokusera på något mer intressant och medför att jag glömmer bort det negativa, får jag gott resultat kan bara en sådan enkel sak förändra dagen. Vissa gånger söker jag mig spontant till helt nya saker att testa, som att fastna i att kolla på historiedokumentärer i flera timmar då detta intresserar mig allmänt sjukt mycket, eller som att börja spontant budgetera för en ny lampa jag ska köpa nästa månad t.ex.
 
Bara du sätter din gräns
Har du någonsin hört talesättet ''De demoner som skadar oss brukar ta sig in i oss för att sedan äta upp oss. De vill att vi ska till slut se dom i våran tomma själ för att de vill inte vara ensamma ensam. Blir vi inte till dom, så har vi räddat våran själ och deras besatthet'' ? Det är hur som helst ett citat från en gammal bok jag kom över för otroligt längesedan, den symboliserar egentligen att vi ska alltid kämpa mot våra egna motgångar vilket också innefattar vårat mående, och som att kämpa med att få en dålig dag bättre även om nattens sömn till dagen efter känns som den slutgiltiga lösningen. Det är trots allt bara du som sätter dina gränser, så se över vilka gränser du låter dina känslor sätta, när du hittat detta, fokusera på vad som får bort det. Behöver du slå sönder något? Ta en kudde och SKRIK eller slå den mot väggen - tro mig, det hjälper varje gång för mig och sen kan jag ringa en kompis och skratta tillsammans med hen uti mitt ''dampande''. 
Bara DU sätter dina gränser oavsett hur mycket tips man än matas med! Be your own hero <3
 
#urbanchallenge
 
 
0

...Och stöd från likasinnade ickefans också in this case!

Sångerskan och idolvinnaren Lisa Ajax som idag är 18 ville boosta sina följare på Instagram genom att publicera en lättklädd bild där hon skriver att alla kroppar är fina oavsett och att det är sorgligt att många unga kvinnor idag har så dåligt självförtroende. Men det hela fick ett rejält bakslag. Ajax möttes av en skara rejält förbannade fans som tycker att det är fel av henne att publicera en bild som sexualiserar kvinnokroppen. 

"Nästa gång kanske du kan lägga ut en bild som inte skriker sex och skriver med samma text. På en vanlig kvinnlig kropp, det finaste som finns, utan att behöva insinuera till sex", skriver en användare.

"Du säger att det är andra som sexualiserar din kropp. Men No shit? Hur ska man inte när du poserar sådär. Du skulle aldrig lägga upp en bild på när din mage har rolls ibland när du sitter ner", skriver en annan. 

Nu har Ajax svarat fansen med ett långt inlägg där hon riktar kritik mot de som reagerat negativt på bilden. 

Det är här det blir fel. När en kvinna säger till en annan kvinna vad hon får och inte får göra med sin kropp. Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du. Jag försöker få unga tjejer att se sitt unika värde med deras kroppar, såhär ser jag ut och det finns tusentals olika kroppar där ute och alla dessa fantastiska kroppar förtjänar respekt! OCH om jag vill visa mig sexig på min instagram i MIN kropp, där avsikten är att vara sexig, så är det okej. För jag gör det för mig och inte dig. Lär dina barn att älska sig själva och att aldrig skämmas över sina kroppar istället för att lära dina barn att gömma den.

Jag vet hur det är att vara en ung tjej med massa komplex och inte vilja ha på sig vissa kläder pga hur man ser ut osv. Jag vill inte att fler unga tjejer ska känna så och därför valde jag att lägga ut den här bilden med den här texten. Det här är en typ av kropp och det betyder inte att det är så man ska se ut eller att alla ser ut just så. Bara för att jag lägger ut en bild på min kropp betyder inte det att jag faller för någon slags hype där kvinnor ska vara sexobjekt. Kvinnokroppen är VACKER, oavsett om man är liten eller stor och oavsett vilka bilder man väljer att lägga ut på den, inte ett sexobjekt.

Ajax möter nu stöd hos vissa fans som tycker att hon är en bra förebild och får göra vad hon vill med sin kropp. 

 

JA. Jag är in fact en av dom som stödjer hennes åsikt uti detta, jag blev knappt några månader sedan uthängd i en grupp när jag publicera denna bild under mig på min profil på Facebook där jag frågade om jag skulle fortsätta tatueringen på en armen jag redan hade tatuerat på eller om jag skulle tatuera den helt otatuerade armen. En superstolt emo från min egen fb vänlista, som hängde ut mig i den mest hatade gruppen på facebook eller någon sådan sidan (minns ej exakt namnet nu) där han klaga på att det var ''horigt'' av mig att inte bara lägga upp en bild på bara tatueringen.

1. Jag tycker en sån bild är tråkig. Simpla armbilder har aldrig intresserat mig, vill ni ha en djup grund på det? Det är som modeller som modellar för nude art, det är konst, kroppskonst. Av någon jävla anledning ska ni kolla på bilden med könet före istället för att kanske använda sig av vanligt folkvett som innefattar att se på saken från ett objektivt perspektiv. T.ex, vill du se närmre bilden på tatueringen enskilt är det inte så svårt att bara fråga.

2. Sexual neutrality. Well. Jag står för HBTQ då jag själv är bisexuell, jag står för allas lika värde och med det också att man själv får göra vad fan du vill med din kropp så länge du inte kränker andra - visa upp den om du vill men  exempelvis gör inte det om detta sårar din partner. Citerar min partner kring denna diskussion som vi hade då denna uthängning inträffade: ''Jag skulle inte alls må bra av att du skulle till exempel jobba som porrstjätna åt en agentur till exempel, men vill du lägga ut en bild på dig själv offentligt på facebook där du inte ens visar bröstvårtan så har jag ju egentligen inget att säga om det.'' Jag brukar även ha den respekten att fråga min partner innan jag publicerar dessa typer av bilder för att inte kränka eller inte respektera han. RESPEKT.

3. Kränk inte mitt jävla tolkningsföreträde när jag inte gjort det mot dig.Jag har rätt till min åsikt och min personliga upplevelse utan att bli kränkt eller hackad på pga den, jag diskriminerar inte dig som person eller kränker din mänskliga värdighet bara för att du väljer att lägga ut en bild på dig själv jag har svårt att acceptera eller förstå - det ger inte mig rätten att hänga ut dig eller kalla dig för saker. Acceptera att alla är olika och att livet skulle vara för jävla tråkigt om alla var likadana på pricken. Vem fan skulle man älska då, för vad, för inget är ju unikt? Och med att livet är tråkigt betyder det att du ska göra saker med den tiden som INTE kränker andra, skaffa dig en hobby bättre än mobbning för guds skull, det är 2017...

4. 

 
 
 
0

citat: Hur jag boostar mig själv

Jag brukar tappa balansen ibland i livet, och när jag gör det så brukar hela livet rasa samman och jag har svårt att få kontroll över någonting som exempelvis mitt humör och kan ha ganska taskig attityd, speciellt mot de som sårat mig på något sätt. Jag tar ut ilska på saker, och sen sitter jag där med min feta jävla ångest och vet inte vart jag ska ta vägen och verkar bitter på livet. Jag visar inte det till någon för jag hatar att folk ser det, och när folk ser det hatar jag mig själv ännu mer för att jag känner mig blottad över något jag har otroligt svårt att kontrollera, vilket gör mig bara mer bitter och sur och vill få mig att dra mig undan. 
 
Jag har också dragit mig undan för att jag tappat tillit till människor som jag en gång litade på, som jag en gång kände mig älskad och trodde att jag var det nog för att inte blev sårad, visade sig tydligen att det var jag som brydde mig för mycket om dom och sen när dom stal energin från mig med sina jävligheter så gick jag in i väggen. Jag möttes av den fruktan jag inte ville möta igen, den rädslan för mobbning och utanförskap som detta medförde också av situationen - folk snackade skit bakom ryggen på mig, saboterar för mig på olika plan, spred bilder på mig och min partner på nätet och kom upp med lögner om allt jag blivit skadad av; skulle varit jag som gjort mot en annan enligt den personen. Jag kommer aldrig stå för det.
 
Och det är så jag boostar mig själv under mina dåliga dagar, jag väger mina förluster och vinster, jag må kanske förlorat mycket vänner, men med det har jag funnit få mer äkta som jag känner ger tid även för mig. Jag ser på negativt och positivt och försöker finna de positiva delarna i allt negativt. Mobbningen exempelvis, jag har så gärna velat dö, skära upp armarna eller slå tinningen i väggen så jag vandrar bort från helvetet jag var med om - då boosta jag mig själv med att se det positiva med mobbningen; styrkan det kunde ge mig. Min boost var det positiva med att utveckla styrka från skit, vänd energin och använd den som en win. Idag, boostar jag mig själv genom att se alla fördelar den styrkan gett mig.
 
Ju mer boost jag lyckas övervinna, ju mer boost jag lyckas ge mig själv, desto mer boost kommer skapas mer och mer per automatik på vägen. Min väg är jävligt snårig, men jag har lärt mig att uppskatta djungeln den ger som en lära, ett verktyg jag kan använda till mer boost, som jag kan sen boosta med mer boost. Jag vill skapa en rutin i min hjärna, som jag kan boosta själv, så mycket tills det blir som en drog som inte dödar själen.
Och ju mer boost det finns att hämta, desto mer beroendeframkallande blir det, speciellt när det inte kostar pengar, det kostar mindre energi för varje gång, det ger dig fokus så du känner framgång och värda jobbet för att nå det. Om inte det bästa, du kan alltid välja reboost vilken sekund du vill. Var din inspiration.
 
#urbanchallenge