Follow
Såhär gör jag för att lyfta mig själv en dålig dag
Ibland när jag vaknar så är allt bara skit, jag vill bara ligga kvar i sängen för att det inte känns värt att gå upp och det är bara blä rakt av, sen vet jag också om att jag skulle hur lätt om helst och mest troligen kommer jag också att bli sur om jag inte går upp i någorlunda tid (dvs innan kl 12:00 oftast) för då kommer ju dagen kännas slösad, gah vilken helvetes kris det är ibland! Det kan resultera i att jag är sur hela dagen trots hur mycket jag än kämpar med att vara glad och vara på bra humör och det här ibland, om inte väldigt ofta, dödar mig inombords.
 
Tack och lov har jag hittat ett, eller faktiskt flera knep som jag vill gärna dela med mig av till er om hur jag lyfter mig själv dessa dagar då inget går som det ska och allt bara känns rent ut av skit! Jag har också varit så sjukt deprimerad under så himla nere i botten att jag ännu faktiskt inte ens tagit mig upp ordentligt ur den och det här handlar om åratal, om det är till någon tröst så har jag iallafall erfarna tips jag kan ge av mina helt egna erfarenheter dessutom!
 
Var alltid där för dig själv
Något som underlättade för mig var att försöka göra något åt saken,det visste jag men jag hade ingen aning om vart jag skulle börja. Jag började kartlägga vad en människa generellt mår bra av, t.ex rutiner och kom fram till att fundera vilka rutiner jag hade förut då jag mådde bättre som jag inte har idag. Beslutade att ta tillbaka dessa rutiner, vilket innefattade att ta hand om ansiktet och huden morgon och kväll, när detta satt till slut så att det gick per automatik så la jag till fler rutiner successivt i min egen takt som jag kände att jag klarade av. 
Idag har jag dessa rutiner som ni kan läsa om här >> tack vare att jag valde att för min egen skull bara simpelt fräscha upp mig och skapa en rutin jag längesedan saknat och till slut glömt av.
 
Följ dina rutiner och skapa hobbys
När du hittat dina rutiner, se till att följa dom, det är din varje-dags-må-bra-schema vilket ska innebära att du får i dig den näringen du behöver och som även fyller dagen med något mer än bara simpel hopplöshet. När du kommer till den punkten där du börjar känna att du har flr mycket tid till att tänka och du börjar hamna i samma mönster där du börjar grubbla - tänk på vad du har kanske glömt i din rutin. Hänger du verkligen med någon? Skapa en ny rutin genom att se till att du ringer minst en vän om dagen, bara ett litet hej brukar räcka med att du ska ha kvar dina kontakter men också känna att du inte är helt ensam, i bästa fall du föreslå att du och en vän skapar en hobby tillsammans som att till exempel börja gymma ihop som jag och Tina >> 
 
Bli inspirerad av dig själv
Gör dig hörd. Var med i diskussioner ute på nätet, läs tidningen, skriv ned dina åsikter ute på bloggen eller på facebook eller ring en vän och känn att du vill klaga eller prata om något du vill ändra på oavsett om det kan handla om personliga saker eller som att byn ska bygga en lekpark. 
Jag brukar se över minnen på bra saker jag åstadkommit med till exempel ungdomsrådet, min kanal på youtube, min blogg eller min kampanjoch reflektera hur många det också påverkar positivt, det här gör till slut att jag kanske sätter mig ned och skriver ett blogginlägg som sedan NI kan känna igen er i och ev. uppskatta att jag ens drog upp det från första början!
 
Testa något nytt
Ibland funkar ju verkligen inte ens knepen, det är då det är som hemskast, så jag sätter mig ofta och ser på smink tutorials på youtube och blir till slut inspirerad att testa något nytt och ställer mig framför spegeln. Det får mig att fokusera på något mer intressant och medför att jag glömmer bort det negativa, får jag gott resultat kan bara en sådan enkel sak förändra dagen. Vissa gånger söker jag mig spontant till helt nya saker att testa, som att fastna i att kolla på historiedokumentärer i flera timmar då detta intresserar mig allmänt sjukt mycket, eller som att börja spontant budgetera för en ny lampa jag ska köpa nästa månad t.ex.
 
Bara du sätter din gräns
Har du någonsin hört talesättet ''De demoner som skadar oss brukar ta sig in i oss för att sedan äta upp oss. De vill att vi ska till slut se dom i våran tomma själ för att de vill inte vara ensamma ensam. Blir vi inte till dom, så har vi räddat våran själ och deras besatthet'' ? Det är hur som helst ett citat från en gammal bok jag kom över för otroligt längesedan, den symboliserar egentligen att vi ska alltid kämpa mot våra egna motgångar vilket också innefattar vårat mående, och som att kämpa med att få en dålig dag bättre även om nattens sömn till dagen efter känns som den slutgiltiga lösningen. Det är trots allt bara du som sätter dina gränser, så se över vilka gränser du låter dina känslor sätta, när du hittat detta, fokusera på vad som får bort det. Behöver du slå sönder något? Ta en kudde och SKRIK eller slå den mot väggen - tro mig, det hjälper varje gång för mig och sen kan jag ringa en kompis och skratta tillsammans med hen uti mitt ''dampande''. 
Bara DU sätter dina gränser oavsett hur mycket tips man än matas med! Be your own hero <3
 
#urbanchallenge
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Follow my blog with Bloglovin