Follow
10 sätt att våga prata med människor
Att alltid vara lillgammal och sen helt plötsligt tappa den där sociala förmågan som man har för att man blir för deprimerad eller att livet går åt helvete, det är rätt tufft och känner man sig själv som en social person så kan det kännas som att hela världen vrids upp och ned när en socialfobi kickar fram. Jag har genomgått svackor där jag har svårt att lita på människor och blivit sviken på såna plan och psysiskt pressad att jag har haft svårt ibland att känna samhörighet, med depressionen ökas dom känslorna. Det bästa att göra då är ju att bege sig ut bland folk och snacka med människor, knyta nya kontakter och börja känna sog som en del av något istället. Det är otroligt viktigt! Så jag har under min ''way back'' från den gropen där jag kände att jag bara var pinsam om jag öppnade munnen, fick en vändning i Malmö med tv produktionen av Jag Röstar och vill dela med mig av dom!
 
Såhär kan du göra för att bli mer social (igen):
  • Börja plocka upp telefonluren och ring en släkting eller en gammal nära vän som du inte gett nog med energi och tid till och ta igen den tiden - riktiga vänner försvinner inte bara sådär och inte heller din familj eller släkt. Dina gammelföräldrar blir säkert glad av att du hör av dig. 
  • Bege dig ut på föreläsningar och olika typer av seminarium och småmingla, ta med dig en kompis om det känns konstigt att fara själv - men våga också ta utmaningen att ta och fara på något som intresserar dig och andra likasinnade med samma intresse och åk själv! Det kommer mest troligen alltid lösa sig med snacket på plats och då har du ju redan börjat!
  • Var bara dig själv. Oftast begränsar vi oss själva från att prata med människor för att vi sätter för mycket fokus och energi på att föra oss på ett visst sätt - det enklaste och minst energi eller tidskrävande snacket är den där du bara är dig själv. Du vet vad som intresserar dig, kanske har personen en fin tröja på sig - inled konversationen med att säga vilken fin tröja hen har. 
  • LIVEA med andra människor. Då lär du känna nya människor och sen får du också komma in i att prata med folk mer och våga utbyta konversationer - sociala medier är sjukt bra knep för dessa och många hitta nya vänner genom denna metod. 
  • Gå ut på krogen - ja sorry to say it men alkohll kan hjälpa dog att interagera med nytt folk om du verkligen låst in dig, men se till att gå ut för att knyta nya kontakter och inte bara för att bli full - då är det ingen poäng tycker jag. Och kom ihåg att utbyt telefonnummer och fortsätt ha kontakt så kommer det bli bättre med tiden. 
  • Var trevlig, du kommer mest troligen alltid bli behandlad trevligt tillbaka. Även om du väljer att delta i en diskussion på ett forum eller facebook så är det bra att utgå från att hålla dig på en trevlig ton och plan för då kommer fler tycka bra om dig. 
  • Att spela spel är ett bra sätt att börja snacka med folk, det finns otroligt många ute i världen som spelar och kanske kan du knyta nya kontakter med intressen du inte visste kanske att du ens hade. 
  • Var med i vängrupper på sociala medier och se till att vara aktiv i de personer inlägg du vill lära känna och ta chansen och bara snacka med dom - att ta första steget kan vara så himla värt det.
  • Öva med dig själv framför spegeln, är man verkligen osäker på hur de ser ut när man snackar eller att man vill ''gussy up'' så är det bra att öva framför spegeln ca 10 mintuer per dag, testa med repliker från filmer bara för att jobba med kroppspråket och självkänslan i att prata. 
Jag och Nathalie i tillverkningen av programmet Jag Röstar
med SVT som ni kan följa och se alla avsnitt av i serien här >>
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Follow my blog with Bloglovin