0

Budskap för julen

 
God jul på alla er kära!
Jag vet att inläggen kommit upp med långa mellanrum - men om någon vill byta livets aktiviteter och tumult ibland med mig så skulle det vara välkommet haha! Mina dagar är alltid fullspäckade, totalt nya saker som händer hela tiden och ibland känns det verkligen som att tiden knappt räcker till - sömn existerar inte liksom för mig ibland! Men jag tänker såklart komma in och önska er en god jul - samt ge lite lovord för denna dag!
 
Julen för mig är en tid som visar något som jag ser många göra: man tar hänsyn till varandra på julen - men sen glöms det bort. Varför? Jag tycker julen ska vara den påminnelsen till hur vi alltid ska vara mot varandra, för att kunna få belöningen nästa jul för att man varit en så bra människa som man kan! Men en annan sak jag också ser, är att många som alltid bryr sig om andra glömmer bort sig själva!
Jag vill att vi alla denna jul ska tänka på att inte bara under julen ha värmen i våra hjärtan så starkt att vi visar den och att vi behåller den andan för resten av året också och inte glömmer bort var vi står! Julen är härlig och underbar för att så otroligt många tar hänsyn till varandra mer än vad man annars gör - tänk hur världen skulle se ut om det ALLTID var jul då? Kan vi inte försöka hålla den andan till att alltid inspireras av den styrkan att vi KAN vara bra människor och bibehålla den egenskapen lika starkt året runt om som på julen? Hur mycket skillnad kan vi inte göra genom att låta dey goda gå först i våra hjärtan?
 
Det är något jag ska påminna mig själv om, att de misstag jag gort detta år ska jag se till att jag rätta, finns det någon att be om ursäkt till så gör jag det nu idag - för att kunna ha ett bra kommande år! Den där värmen försvinner inte bara, den kommer man ihåg både hos sig själv så som andra också minns och jag vill att vi ska utgå från att alltid vara våra bästa jag:en - och glöm för fasen inte bort er själva heller - älska er själv så som ni älskar andra och tvärtom. Låt julen inte bara vara jul, låt det vara en varm inspiration och vägledning till att vi alltid kan vara goda - för kan vi det på julen kan vi vara det hela livet ut!
Låt det bära och inte brista - och var ljuset i mörkret med andra. Vintern är inte över efter julen - så håll om varandra in på det nya året och kämpa tillsammans för ett återigen bättre och varmare jul nästa år.
Vi är grymma! Älska, förlåt, förstå, förklara och älska mer!
 
God Jul på alla fina! 😍
 
 
0

"Ni förstörde mig"

Idag fick jag in en egen insändare från en tjej som varit utsatt för mobbning, det är så otroligt viktigt att ta upp och prata om - finns det fler som vill också dela med sig får ni jättegärna göra det - om ni vill så hör av er till mig på Instagram här > !
Texten är skriven och inskickad av vackra Emelie:

" När jag var yngre blev jag mobbad på gymnastiken av tre tjejer.

Jag brann för gymnastiken och där var min fristad. Det skulle vara det iaf.. Två var lika gamla som mig och den tredje ett år yngre. De förstörde min fristad, min självkänsla och mitt förtroende. De fick mig att må så oerhört dåligt att jag kunde gråta efter träningarna pga hur de var mot mig. De retade mig, de hånade mig, de skrattade åt mig och de härmade mig. Jag tror nog inte att dessa tre förstod eller förstår hur mycket dom skadade mig. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte ens att de brydde eller bryr sig om det. De tre populära tjejerna mot mig, den udda, blyga och osäkra personen. Och de gjorde allting värre.

Ingen märkte eller brydde sig om hur de behandlade mig, de bara skrattade med. Jag vill bara gå fram till dom och berätta face to face hur mycket dom förstörde mig, hur mycket de förvärrade allting.

Alla som får veta min historia berättar bara hur fina dom är och allting. Det gör mig så ledsen då de känns så falska. Dom kanske inte är sådana idag, men jag har aldrig ens fått ett förlåt från någon av dom tre.

När jag arbetstränade på Scorett i Kristianstad förra året så kom en in med några kompisar. Då var det bara hon, inte hon med någon av de andra utan det var bara hon. Jag fick en grov panikångestattack så jag var tvungen att gå ner på lagret och fick jobba där nere i över 2 timmar innan jag kunde lugna ner mig och kunna andas. Som tur var så hade mina kollegor extremt mycket förståelse och lät mig vara där nere och jobba tills jag kände att jag klarade av att gå upp igen.

Om dom bara visste hur de fick mig att må och hur jag fortfarande mår idag när jag tänker på dom och det är ännu värre när jag ser dom. Jag är verkligen livrädd för att kanske se dom på stan. För varje gång jag ser dom blir jag bara påmind om hur de fick mig att må. Hur min självkänsla, självförtroende och självrespekt krossades.

Ni förstörde mig. "

Här är en bild på Emelie! 
Ni kan följa hennes Instagram HÄR >

0

Resan från Umeå

Så, då har man kommit fram till Stockholm igår och har dessutom också hunden med mig - var riktigt kul att få se när han träffa de andra hundarna som finns här då Andy (min hund) är också mer van med katter än hundar generellt då han hela tiden hänger med katter också i hushållet. Riktigt bra att han får hänga då med lite andra hundar också. 
 
När jag åkte från Umeå var jag dock tvungen att boka en ny resa ned - jag hade tur att jag iallafall att det var sista minuten som gick och att jag hade nog med pengar också på kontot för att göra det  - tåget jag hade bokat och hade biljett på åkte ju från Luleå men då de gällde en annan rutt som inte passera Umeå så var jag glad att jag kollade upp det många timmar innan - jag är lite av en sista minuten människa men det som är bra är att jag har alltid en magkänsla då något inte känns rätt. Så jag gick till busstationen redan där vid 5 tiden på eftermiddagen så såg jag att tåget gick tidigare - what? Ringde till SJ. Happ. Ny biljett då - fett snopet att behöva göra det liksom... 
 
Resan ned gick iallafall superbra - jag fick också en ny v'n på vägen! Jag och hon klickade jättebra med varandra och började snacka om allt möjligt - riktigt kul och så kunde man hålla sig vaken en längre stund på natten också då vi åkte i en djurkupé där vi var fler som också hade hundar. Det är ju första gången någonsin som Andy också åker med tåg - aldrig gjort det förut för sist då vi åkte då jag skaffade honom så var det flyg som gällde. Tycker inte om att riktigt ta hundar eller djur på flyget dels för att det är trångt och dels för att det stressar upp dom så mycket och känner inte alltid mig så pigg att behöva droga mina djur bara för att jag ska lyxresa i luften - då föredrar jag tågen istället! Så härligt att resan gick bra och härligt att vara nere i södra sverige också som jag tänkt åka till hur många gånger som helst!
 
 
LIFE OF Stockholm arrangemangsgruppen haparanda god jul hund jul julen2018 resa shihtzu shihtzupuppies shihtzuvalpar sj tåg umeå