Follow
Livet bakom kameran
...är kaos. Bara ren jävla kaos ibland. Men det här är inget som alltid syns utanpå eller på våra sociala medier då vi uppdaterar. Hur kommer det sig egentligen?

Jag kom in på lite debatter kring hur sociala medier påverkar ungdomar och människor idag i stora drag och såklart det finns en stor negativ påverkan. Men om jag ska nu ta fram en lite annat perspektiv på det också, förutom att jag nämnde redan i detta inlägg hur jag upplever att jag klarar av sociala medier, så är det ofta också det negativa man talar om i media. Såklart att det har en negativ påverkan men det beror ju på hur vi också väljer att använda oss av dom.

Har man någonsin ställt frågan till människor om man har reflekterat vad man surfar på och hur man använder sig av de sociala medierna man är inne på? Jag vet att det finns förutom massor med body shaming, kroppsideal, falska nyheter, reklam osv som påverkar oss negativt så finns det också tvärtom! 
Så många sidor som jag idag följer som handlar om positiva kroppsideal och sidor som främjar att stärka sig själv - ja vad skulle påverka en själv positivt att se på dina social medier? Jag började tänka efter ett år sedan på Instagram vad jag ville se då jag visste redan själv att jag kommer påverkas av det vilket vi alla också påverkas av i slutändan. Så jag började ta bort konton som inte gav mig något bra, och började följa sådant som kunde inspirera mig som person.

Att stirra in sig blint på endast det negativa i sociala medier är inte bra. Jag tycker att det dämpar tilltron till att man själv ska våga stå ut, men sociala medier har en sådan frihet där du ska kunna slänga upp ett inlägg på din Instagram och snacka om saker som berör dig och dina åsikter som kan inspirerat också andra. Det gör ju jag med min kampanj? Man ska inte stirra sig till blindo på det negativa man läser om och också får bekräftat, man ska se över vad man själv vill ha på sociala medier och kunna vara delaktig av och kunna byta ut det negativa mot något bra, man är i sitt egna ansvar för sin media. Jag har surfat för mycket mig blint på Facebook bråk till exempel, jag valde att lägga ned tid på något jag visste kommer påverka mig negativt.
Varför egentligen när det inte var i slutändan värt min tid? En tanke kring det, det finns alltid bra och dåligt med allt, men se din egen möjlighet med sociala medier genom att fundera på vad man mår bra av. 
Mata dig av din egen erfarenhet och inte bara massa negativ skrock!

Såklart att livet bakom kameran är skit ibland, om man låter sig själv för att de man följer är överkänsliga och inte någonsin upplever skit dagar så har man fel för det har vi alla. Vi alla lägger själva upp bara bra minnen oftast på sociala medier, men samma kanske andra som följer oss tänker om oss också? Man ska inte se det från en sida - alla är människor bakom något konto.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Follow my blog with Bloglovin