1

Drömmen om sitt hem

 
När jag fyllde 17 år hade jag redan flyttat hemifrån två månader tidigare - jag kände att jag var redo och att jag ville stå på mina egna ben och ta mig vidare, jag har alltid varit modig och velat sträva framåt i livet och det värsta för mig är att bli fast och låst och inte kunna känna mig fri. Jag är en sån där fågel man inte låser in i en bur kan man kortfattat säga för att ge er hela bilden av hur fri jag vill vara och vad som krävs för att jag ska vantrivas; just det som kontinuerligt fortsatt att hända sen jag flyttade hemifrån. 
 
Jag fick med mig mina saker och täntke att jag kan börja bygga upp hur jag vill ha mitt hem och ändra det med tiden som jag blir mer vuxen och äldre. Men istället blev det att mycket saker har gått sönder, blivit stulet eller så har jag själv haft mina självdestruktiva perioder och tagit sönder min favorit sminkspegel och såna saker. Men när jag bläddrar på instagram ser jag andra som har så fina hem, som faktiskt kan lägga ned sin passion på att inreda och vara stolta över det.
 
Antingen har jag levt som i ett förråd och haft för mycket saker som jag sen gjort mig av med - men jag har inte kommit vidare till att skapa det hem jag verkligen vill ha; ett sovrum med en poledance påle i mitten, stereo i hörnet och stor del av rummet är med speglar - med en golvsäng i hörnet med en lågn sänghimmel bredvid mitt egna sminkhörna och kontor. Jag kan bara se det framför mig hur jag vill ha det - detaljerna jag vill återinköpa till mitt hem och ha det som jag hade i mitt rum känsla innan jag flytta hemifrån. Fatta vad skönt att kunna sova i en säng och inte en soffa med ryggskadan jag har?
 
Ha ett stort vardagsrum med en stor vägg tv med dator hörna med feta golvhögtalare som pryder rummet med mina viktiorianska inredningar och möbler - med fräscha vita väggar och ljus så man ens kan se något i rummet tydligt - och ha katternas egna klätterhörna bredvis soffan där jag prytt kuddar. Fatta vad skönt att ens det skulle vara att bara ha ett soffbord att kunna ta med sig en kaffe kopp till eller middag och se något på tv:n samtidigt?
 
Ett ljust och öppet, fräscht kök - hell to the fucking yes! Den dagen jag står i ett sånt kök, som är nytt, fräscht och som jag vet att det är mitt; jag vet att jag kommer släppa glädjetårar. Att kunna ha ett fint badrum, kanske med ett badkar, och med en dörr så man kan ens idas dra hem besök ens på fika (för det ids man seriöst inte när man inte kan erbjuda toalett med privacy liksom...) så de kan erbjudas gå till en fin toalett.. DIT DE KAN STÄNGA DÖRREN. 
Jag har ibland tappat hoppet om att få åter ett fint hem eller känna mig hemma mer där jag är och bor. Jag har känt mig vilsen ibland om jag ens ska försöka mer - men slutar ändå att jag drömmer mig bort i inredningskataloger och vet återigen hur jag ännu vill ha det. Varför jag skriver detta inlägg är för att jag har hoppet nära om att få den nya läggan som jag nämner i detta inlägg >> och då börjar jag drömma mig bort också... Det skulle liksom bara vara så underbart att till slut ha ett normalt hem som man kan också känna att man trivs i. Att man känner sig hemma - för det gör inte jag. Vantrivts här sen jag flyttat hit. 
 
 
LIFE OF depression haparanda hem inredning malmö
0

Skitiga bostadssituationen - nutida situation

Ja, att leva i kartonger är något jag inte trivs med...
Hej alla! kittens! Min fina Lucifer har fått något i ögonen, trodde först det var ögoninflammation, eller ja iallafall det jag börja misstänka efter att först ha rådfrågat en kompis och sen pratat med veterinären igår. Nu kan det också vara att en annan katt kanske har kommit åt att sparka honom i en ögat då det är svullet. Men har fått droppar och sånt som han ska få av veterinären så får hålla kontakt under perioden och se hur det går med att han blir bättre, stackarn hade ögonen hela tiden stängda igår 😞 Efter jag sköljt med saltvattenlösning så började han öppna ögonen mer - klart jag gör mitt bästa för min bebis (man måste t.ex alltid rensa kattlådan för att undvika sånt här vilket jag gör så han har fått inflammation av något annat) 💟
 
Påtal om annat som händer. För några månader sedan så la jag upp på min facebook ett inlägg om min lägenhet och hur jag faktsiskt bor. Det är raka motsatsen av det som socialen har tidigare angett i beskrivningar: ''Heidi har ett fullt fungerande hushåll''. Jag har gett banne mig detta år på att ta mig härifrån, har varit aktiv i att söka lägenheter och försökt även strida och kriga för att få lägenheten reparerad från alla fel under de 6 åren jag bott här - utan resultat. Jag fick kontakt till slut med hyresgästföreningen som har satt push på bostadsförmedlingen jag hyr från att reparera skador i lägenheter som redan funnits där och uppgradera diverse saker (då detta är rätt gammalt, från 80-talet).
 
 
Efter viss push från både sociala medier dit jag la ut bilder och text på förhållanden kring hur H bostäder hanterar min situation från alla felanmälningar jag gjort kring felen i lägenheten och med stor hjälp av hyresgästföreningen så fick jag kontakt med en person som kom och kolla på felen och notera dessa. Efter det blev tid bokad där lägenheten kollades närmare på och bedömningen löd:
'' Porslinet är ju helt dött, nej hela duschen måste bytas.. Inget här har ju inte blivit repaperat någonsin - det är bara att byta allt!''
Och så fick jag mitt resultat jag så länge gnällt och gormat om; det fanns otroligt mycket fel i lägenheten kortfattat sagt. Det höll inte till de villkoren som skall räknas till ett fullt fungerande hushåll - sprucket porslin, möjlig fuktskada i toan och köket, ingenstans att tvätta kläder, dålig ventilation och fläkt samt spis etc. Ja, listan kan göras lång... 
 
Från detta kom då vi fram till att det kommer nog vara enklare att H bostäder erbjuder mig ett tillfälligt boende under tiden hela lägenheten repareras; golv kommer rivas upp etc och hela duschen kommer bytas ut; de här kommer inte fungera varken med oljudet med arbetstiderna hemifrån eller djuren. För den delen är de skyldiga att kunna erbjuda mig detta - men då jag föreslog att är det inte enklare att jag byter lägenhet helt så får de dona och springa hur mycket de vill här under mindre tidspress? Förslaget lät lovande och då kontaktade jag bostadsförmedlingen igen kring detta för att se om lägenheter fanns att byta till. 
 
Nu står allt still, igen. Jag måste ställa mig i lägenhetskö för de lägenheter jag intresserar mig att byta till, såklart jag försöker ta mig till stan. För mig kommer alla jobbiga omständigheter med att bo ute i byn utan körkort vara borta och förenklade, bara att kunna handla mat utan att krångla med skjuts eller anpassa en tid efter buss 8jag pallar inte stress i mataffär då jag redan har svårt att fortfarande handla mat trots att jag kan äta det nu) så jag söker mig i första hand till stan och närmare gränsen och mitt modersmål dessutom. 
Så, imorgon gäller ett samtal om att få nytt inlogg till sin bostadssida på nätet så ja kan börja köa... Det här är ju min chans att kunna ta också ett steg till att kunna få det bättre och är överlycklig över att jag till slut fått respons och fått resultat och kommit så här långt i detta kämpande - är evigt tacksam för det hjälp och stöd och förståelse jag fått av ALLA inblandade - mina omständigheter är inte precis enkla och jag bor i en lägenhet med kartonger i hopp om att jag kommer iväg - fort - då jag under ändå 6 år hunnit bli så less och drömmer om mer än ett infängslat byaliv - för jag är mer en stadsperson - jag trivs bättre i en stad och inte på landet typ tyvärr.
Kände verkligen att ja va tvungen att nu skriva av mig om det här... Igen. 
 
Ja, det kan vara lite blurrigt, för er som undrar något kan bara ställa frågor så kommer jag svara på dom i nästa inlägg! ☺
 
0

Jag Röstar med SVT - svåraste motgångarna

Hej! Har kollat igenom alla meddelanden som gäller programm Jag Röstar som går ännu att se på SVT play >> och det är otroligt många som undrar hur det var och så. Tro mig, de svaren kommer komma upp i ett nytt inlägg - det finns massor med frågor som jag fått om inspelningen som pågick nere i Malmö och Haparanda! 
Några frågor som jag fann att det var väldigt många av var vilka som dom svåraste motgångarna var med att spela in - och ja jag listade en top 5 med dom svåraste motgångarna som kom till under inspelningsdagarna nere i Malmö av valpeppen Jag Röstar (ni som inte sett den, kolla på den här >> )
 
 
5. Att veta vart man skulle
Ja, jag hade ju aldrig varit i Malmö förut och tog inte heller fram kartan på google maps heller riktigt för att fuska så jag och Nathalie vandrade ju runt och fråga runt folk, såklart var ju det en del av programmet också att lära sig hitta. Grymt kul är det att försöka hitta i en ny stad, men sen hade vi såklart också en tidspress på oss, inte hade vi hur många dagar som helst på oss till att få upp till 100 röster.
 
'Trodde seriöst först att den här var ''Möllevången'' för vi hörde 
först att de vi fråga sa ''Målarväggen''... #skåne
 
4. Värmen
Jag ska vara ärlig, jag var inte så nöjd med det ombytet jag hade med mig vissa dagar, tur bara att jag hade rätt detaljer att lägga till t.ex smycken osv, men det slog ju upp till 30 graders värme då jag var där nere och jag hade bara såna här varma skor på mig. Ja vad tror ni, jag flyger ned från finska gränsen? Största utmaningen var att inte gnälla något om skavsåren jag hade fått av allt gående dock. Det var en rejäl utmaning, för de gjorde faktiskt riktigt jävla ont också haha! Sen ska man hålla minen framför kameran, tacka att jag har en pain-pokerface lol.
 
När vi besökte ''Rörelsen'' och prata i Radio som Ducan höll i
 
3. Det här med ett ''nej''... till cigg
Det var ju vissa jag verkligen inte kunde övertyga, dom sa promt nej jag tänker inte rösta och that's it liksom, sen också när vi for till en skola så fick absolut inte ens prata med eleverna. Det var ju en svår motgång för det fanns ju säkert hur många elever som helst på just den skolan som kanske hade haft bra synpunkter som är bra för programmet och bra att höras. Det var synd. 
Sen var det en jobbig kombination med att jag också lovade att sluta röka om jag kommer upp till iallafall 40 stycken som ska lova att gå och rösta... Hur tror ni det har gått för mig? :)
 
 
2. Se skillnad på åldrar
Då jag gick runt på stranden och prata med folk så prata jag faktiskt med otroligt många människor, men jag hade otroligt svårt att skilja på deras åldrar. Hur många snygga människor finns det inte i Malmö liksom? Det var jättemånga som var över 21 år också, men stötte på många mellan 30+ också som såg jätteunga ut, att hitta folk som matchade ålder var inte precis det lättaste upplevde jag. Nathalie hade superkoll dock, vet inte hur!? 
 
Fikapaus vid St. Petriskolan där vi intervjuade några ungdomar
 
1. Rosengård
Vi tänkte inte till ordentligt då vi for till Rosengård, eller ska man säga att vi hade otur eller inte gjort våran hemläxa i att lära sig mer om stan och folket som bor i olika delarna av Malmö först? Oavsett vad så var det svårt att hitta någon ute när det var så extremt varmt ute i samband med ramadan, jag förstår varför många inte var ute då också en stor del av de som bor i Rosengård firar ramadan. Vi hade tur som hade underbara Dolly med oss i programmet, Rosengård fastnade för mig! :D 
 
 
Jag Röstar SVT LIFE OF 2018 Sveriges ungdomsråd backstage fanzingo flashback inspelning jag röstar jagrostar jagröstar malmö program sverige sveriges röster sverigesröster sverigesröster2018 svt svtplay top5 topp5 tvprogram