Follow
Svar: Jobba som exotisk dansös
Svar på läsarfrågor!
 
Vad är exotisk dans?
Samlingsordet av exotisk dans är att man dansar med något som sticker ut från mängden eller något som praktiserats under många hundratals år. Definitionen av exotisk dans i dagens samhälle står för naket och sexualitet medan samlingsbegreppet av exotisk dans har fler grenar och även idag kombinationer. Det viktiga med exotisk dans som med all dans, är passionen, känslan och att underhålla!
 
Hur är det att jobba som exotisk dansös?
Det är riktigt roltigt jobb tycker jag, det som är synd med yrket är att det oftast förknippas med prostution av de som hör ordet ''exotisk'' dans, det finns dom som kommer till klubben som verkligen beter sig odrägligt och kallar dansöserna för horor. Vi dansar i klackar och sjukt snygga outfits, så med det klimatet får man lära sig också att stå på sig och visa vad det verkligen är och inte det som folk oftast tror. Det känns bedrövligt att bli trodd att vara en hora nära man bara dansar på en klubb eller event - men när det kommer till arbetskamrater och arbetstiders bekvämlighet så hell to the yes! Jag älskar att jobba som exotisk dansös!
 
Vad började du dansa med först?
Jag har gått balett då jag var liten, sen när jag fyllde 11 år började jag intressera mig väldigt mycket flr magdans och bestämde mig för att lära mig hemma hur man dansar så jag började öva, och övade på. Slutade med att jag blev rätt duktig på det ändå och utvecklade min egen stil med mina lärdomar från baletten, lite breakdance, lite linedance tillsammans med min magdans. Detta i kombo med poledance tog mitt intresse till nya höjder vilket jag underhåller med att jobba med just, exotisk dans!
 
När började du dansa med exotisk dans?
Jag började uveckla min dans när jag var 16, då hade jag redan dansat magdans innan och lite andra danser som jag testat på och vill ha en mer personlig input. Att jag sedan började dansa med det som jobb från och till hade jag dock inte någonsin tänkt på, tipset kom från en väninna som tyckte jag skulle kolla om jag fick en plats för jobb där och så blev det också. Jag började dansa exotisk dans som jobb för 2 år sedan i smygande fart. 
 
Vad vill du nå med din dans?
Jag vet faktiskt inte, jag dansar faktiskt för jag tycker det är sjukt roligt och det får mig att rensa tankarna då jag dansar tillsammans med musik, kombinationen för avstressning för mig är episk. Att samtidigt träffa och få snacka med människor är ett stort plus i kanten, kommer såklart fortsätta jobba med dansen då och då men jag har inte direkt något speciellt mål med det mer än att träna i min takt och utvecklas med den :) 
 
Har du prostituerat dig på en klubb?
Nej, det är olagligt att köpa sex i Sverige, och även om det är tillåtet att sälja sex så vet dansöserna om att vi representerar stället där vi dansar alltså är det viktigt för oss att vi sköter det också. Att prostituera sig är inget vi gör, och inget vi gjort på de klubbar jag jobbat på eller heller de klubbar jag känner till som jag skickat jobbansökan till. Att för den delen ställa ens den frågan, är en direkt ifrågasättning också av min värdighet som människa och kvinna - om jag dansar sexigt betyder inte det att jag är din nästa lakansvärmare. Det är en plan av lågt jag själv inte skulle sjunka till, de som väljer att sälja sex -  det är helt upp till var och en och deras fria val! Men, nej, jag skulle aldrig sälja min kropp!
 
Vad har du på dig när du dansar?
Jag har på mig en magdansös dräkt eller kläder som håller sig till det temat, ibland kan jag dansa med body och en kjol till. Kläderna är riktigt snygga och de ska du klä upp dig i, det är dina arbetskläder. Många ifrågasätter att det är 'lättklätt'', men jag vet inte många balletdansöser som heller har på sig fullt täckande - MAN SVETTAS! Man skulle aldrig orka dansa under jobbtimmar om man svettas, och dessutom luktar svett - så där är anledningen, plus att det skadar ju inte att det är bekvämt och snyggt :) Klackar är ett måste på klubbar, för att inte råka skada sig såklart!
 
Har man med sig egna kläder?
Ja, man tar med sig sina egna kläder att jobba i så man ansvarar att ta med sig eller ordna så att du har passande kläder för jobbet. Behöver du köpa kläder kan du reklamera in det som kostnad pga jobb till skatteverket och få det du lagt ut i återbäring. Då du jobba med lätta kläder brukar bodys vara episka i detta yrke att ha under eller bikinis, bikinis är jättebekväma att ha på sig under arbetstid med underkläder under. Funkar perfekt!
 
Har du sysslat med poledance?
Ja det har jag! Då jag jobbade ibland på en magdans klubb i söder så fick vi som ville gå på poledance kurser, jag har också jobbat på en klubb med poledancing som dans. Då är det samma koncept som jag nämnt tidigare, vissa kommer beter sig bedrövligt och har fördomar som kommer och besöker klubben. Men det genuint sätt är en sjukt bra träning man får och så får man jobba samtidigt med ett jobb som är roligt! :) 
 
Upplever du många fördomar som dansös?
Ja, verkligen. Vanligaste reaktionerna i en omgivning är fördomar men också nyfikenhet. Väldigt många har hört det men vet inte exakt vad det är till grunden eller vad det handlar om egentligen, då får man iallafall chans att förklara att det är inte prostitutionsbaserad försäljning när man jobbar som exotisk dansös. Jag har även fått skrivelser till mig där människor tror jag är på riktigt en prostituerad som sett mig dansa, vilket inte jag förstår hur de ser ett sammanhang med min dans som en möjlighet för ett ligg....? :/
 
Vad har du för tips om man vill testa på yrket?
Börja med att kolla vad för inriktning du vill jobba inom, poledance, magdans eller annat inom exotisk dans? Bestäm dig för att ta kurser om du inte redan har kunskap inom de olika, en grundkurs brukar räcka långt. Gör ansökningar på olika klubbar på olika orter och när du får svar, shoot! Det är så du kommer in, iallafall om man gör det på samma sätt som jag gjorde det på.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Follow my blog with Bloglovin