0

Betald frukost

Hej kittens! Igår kom ja med tåget fram till Stockholm På morgonen men incheckningen var inte förrän 14.00 så jag drog en snabb sväng till mamma och hämta lite kläder jag har och också min dator som jag kommer känna att de är så mycket skönare att blogga med än telefon- jag tror jag inte någonsin blir van med att blogga på telefonen haha! 

Då jag kom hem till mamma så basta vi också innan jag skulle dra tillbaka till mitt hostel. Jag menar jag har ju egen toalett och dusch men jag tackar inte nej till bastu ofta ändå då jag tycker om att basta. Sen tror jag också att det har en del med min finskhet att göra också till viss del, jag har bastat ändå sedan jag var liten och jag har aldrig tänkt på vilken självklarhet bastu alltid varit för mig tills första gången jag fick höra att det är en lyx att ha bastu hemma. Lyx? I Finland är de praktiskt taget en mänsklig rättighet att få ha bastu eller få basta - men de tänker man ju inte på förrän man åker någonstans där bastu inte är en självklarhet.

Jag åt just frukost och är så trött (jag har betald frukost hela veckan ut woohoo), Jag har sovit en del på natten men behöver också sova på dagen då jag jobbar natt idag. Kommer vara trött tror jag då första natten är alltid första natten som sagt på jobbet... Men de är åtminstone bara ett stenkast från mig och det är perfekt på det sättet, känns skönt att inte behöva ta pendeln till jobbet varje dag fram och tillbaka utan istället kunna gå dit på knappt 10 min. Perfekt! 
Nu sova! Skriver mer sen! 
1

Äntligen en perfekt dag


Godmorgon! 
Igår var det alla hjärtans dag och för en gångs skull så firade jag också den, ja det var kanske inte världens dyraste middag vi gick på som vi tänkte faktiskt göra först, vi kapade ned oss från tusen kronor till två hundra och tog hem max mat istället och kollade på en film tillsammans som vi annars inte skulle se vanligtvis och umgicks och gick ut på långa promenader med hunden - och städa tillsammans vilket var riktigt nice. 

Den här dagen har varit bara en perfekt dag, tror mycket av varför den blev perfekt är för att jag fick mitt mobila bank id fixat och jag lyckades hitta min legitimation (ni anar inte vilken panik jag haft över det just innan jag ska resa) på samma dag medan allt annat också bara rulla på som det skulle! Det var trevligt att fira alla hjärtans dag också denna gång då jag inte gjort det på de senaste 2 åren pga att jag varit så himla deprimerad och länge också - jag orkade inte fira något då vissa dagar orkade jag inte ens gå upp ur sängen och bara låg och sov pga måendet och näringsbristen i kroppen av ätstörningarna. 

  • Igår, hade jag inte ångest att äta.
  • Ingen dötid som gjorde mig omotiverad eller deppig.
  • Ingen känsla av att bara fast hela dagen på samma ställe då jag åkte till stan!
  • Jag fick gjort annat som också var viktigt och hade kul.
Är glad att det blev alla hjärtans dag också för då kan jag ha ett positivt minne vars energi ja kan lägga på kärlek till mig själv också vilket är mer positiviteti mitt liv- jag har haft för mycket av motsatsen.

Hur var eran alla hjärtans dag?
LIFE OF alla hjärtans dag bra dag happy valentines day kärlek love valentine valentines
0

Ansiktsmask: Bättre resultat hur?

Hej kittens! Jag började min dag med att köra på min andra tightening mask jag hade från swiss cosmetics och började tänka lite på omröstningen som jag hade denna vecka på min Instagram händelse om hur många som applicerar ansiktmasken också på halsen/sidorna av halsen och de flesta visste inte kanske varför man skulle göra det.. Det finns några simpla regler för att använda ansiktsmask ska fungera till fullo i slutändan, så här är 6 tips på hur man kan få bättre resultat med ansiktsmasker!


  1. Varje vecka! Jag började använda en gång i veckan först tills jag insåg att det bästa för min hud är 2 gånger i veckan varav en gång med scrub för ansiktet, vilket gav mig hållbara resultat. Det märkte jag när jag glömde mina hudvårdssaker hemma och var utan dom i 3 veckor i Stockholm! 
  2. Vad passar dig? Vi alla har olika hud och typer så utgå alltid från din egen hud och lär känna om du har känslig hy eller oljig tex för att veta vilka masker som passar dig bäst! För att du ska få ut bästa resultat ska du använda det som din hud mår bäst av för det kommer synas!
  3. Ett märke åt gången. Det tar ungefär 2-4 veckor för huden att vänja sig helt och ge resultat inom en månads tid men för en ansiktsmask tar huden 2 veckor på sig att vänja sig vid ett nytt märke när det kommer till ansiktsmasker. Låt huden ta sin tid och fortsätt med en rutin varje vecka med masker.
  4. Applicera på halsen. Det består samma typ av hud där som det gör i ditt ansikte, man applicerar också parfym och smink som lämnas kvar på huden och ofta tvättas inte bort, en grund rengöring skadar aldrig och är bara bra för dig!
  5. Alkohol? Innehåller dina ansiktsmasker vissa ingredienser som inte är i grund och botten bra för din hud tex alkohol? Håll alltid koll på innehållsförteckningen och fråga leverantören om produkten om du kan om innehållet för att vara säker om detta är något för dig.
  6. Efter duschen. Den bästa tiden för att applicera en ansiktsmask för att den ska få göra sitt jobb effektivt är när dina porer är öppna och din hud är mottaglig för att rengöras på djupet. Applicera ansiktsmask efter duschen eller i bastun så kommer du känna skillnaden på din hud!