Follow
Tänkvärt om sushi
I förrgår så gjorde jag sushi hemma igen, jag kan gott och väl säga att jag inte är gjord för att laga mat eller lära ut andra om det heller. Min kille ville testa på hur man gör sushi hemma, trots mitt hemska humör så tyckte han att det ändå var kul ! Haha oj, det jobbigaste med mig är att jag är en sådan som tycker inte om att ha sällskap i köket om jag ska laga något då jag absolut avskyr att laga mat så mycket att jag pallar inte att vara social ens. et kallar jag för issue. 


Min kille tyckte det verkade fattigt med ingredienser men ångrade sig sen efteråt, det blev också riktigt gott ändå och vi kolla på Venom medan vi åt (som var en total besvikelse för mig...).

Dom ingredienser jag har till sushi är
Avocado
Gurka
Kallrökt lax
Sushi mealkit 
Extra wasabi
Extra soja 
Ingefära 

Jag följer receptet i sushi mealkit vilket är hur lätt som helst, det som kan bli svårt med sushin är när man rullar. Det kräver en viss teknik och misstaget många ofta gör att istället för att spänna med bambumattan, som följer med kitet, så trycker man på rullen. Det ska man inte göra! Sushi kräver att man är lätt på handen men fastigheten skall komma från att man spänner rullen.
Det gjorde nog min kille extra intresserad av sushi också, nästa gång får han testa på det igen och se om han kommer ihåg det jag nämnde var viktigt att tänka på, det tog ett tag för mig också att lära mig det lol.


Sarah

Roligt att göra egen Sushi :) Har aldrig gjort det :P

Svar: Det borde du verkligen testa att göra! Det är faktiskt kul och en utmaning i sig !
Heidi Scythe

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Follow my blog with Bloglovin