Follow
Morgonreaktion
Godmorgon alla! Idag har jag vaknat helt på fel sida, men jag kan säga att min envishet denna gång säger mig att det är faktiskt av en verklig anledning. Min hund har ju en viss kost schema och en viss motionsschema, detta är ju helt klart något som bör hållas. Jag hamnar i en tråd på facebook där människor motargumenterar detta med att ''tänk om man inte orkar gå ut med hunden då?'' i en annan persons inlägg som har problem med att dennes partner inte håller alls kosten som hunden ska ha etc och har detta som också svar till varför han inte ska behöva sklta vissa saker som promenaderna etc.. Well jaa men då är det ju rätt så simpelt vilket är att ska man skylla på lathet så ska man inte skaffa sig en hund. Jag har till och med haft med mig hunden när jag jobbat och gått den sträckan de gånger om dagen som han ska ha och behöver komma ut under tiden som jag jobbar natt - och att detta skulle vara omöjligt har också kommit som ett argument.
 
Nu kanske jag låter hård då det kommer till det här, men jag är uppvuxen i kennelvärlden, dvs med människor och hundar och varit mycket på hundutstllningar och med det har jag även sett många människor som inte tar hand om sina hundar som man heller ska. Det finns en stor anlednign till varför jag är hård på vissa saker som skall följas att dom också följs - dels för jag vet hur lätt det är för oss att slarva med det för att vi inte orkar gå den biten med hunden som man behöver. Men hunden då?
 
Det undgår mig aldrig förundran kring hur man riktigt tänker kring hur hunden tar det, mår hunden verkligen bra av det? Det här hände mig också ett antal gånger hemma hos mig med min egen hund också. Det sluta med det som jag förutsåg skulle hända vilket var att hunden blev rastlös pch börja slicka sina tassar och pungen hela tiden då han kände sig underaktiverad - det är anpassat för att han inte ska behöva bli rastlös då han kan slicka fram sig till sår vilket inte ska behöva ske och en så liten lösning som att addera 2 extra kilometer i promenaden löste det problemet. Jag vill väl inte ha hundens tassar blödandes? 
 
Alla har helt olika anledningar till varför en hund har en kost och en motionsschema och hurdan hund det också är, och är det efter rekommendation och ren kunskap baserad på fakta? Man ska ju hekt klart utgå från hundens bästa och då är jag iallafall inte personen som tar lätt på när orsaken till något är det jag vill kalla lathet, man ska orka ta hand om sin hund! Tänk alla på att lägga ert djur först, ni är deras familj och tänk på hur dom mår om ni ''glömmer'' bort att ta hand om dom som man ska! 💟
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Follow my blog with Bloglovin