Follow
Klimatfråga eller mobbning?
Jag stötte på ett till facebook inlägg som handlar om Greta Thunberg och när det kommer till klimatfrågorna. Här är nu grejen att det jag reagerar på skarpt i diskussionerna är att äldre och de flesta är 50+ år som skriver otroligt mycket skit, kastar onödiga kommentarer och hånar henne som person eller de frågor hon driver. Det värsta med det är att de ignorerar totalt klimatfrågan som är den viktigaste frågan Greta driver men istället kastas det skit på en 16 åring från vuxna människor. Det här är ju befängt? Det är inte så man gör och när man själv är under 30 år och en av jordens hälft av befolkningen (då över hälften av jordens befolkning är faktiskt under 30 år i nuläget) och man är uppväxt med att vuxna ska vara de som föregår med gott exempel - men när dom inte gör det och skriver mer respektlöst på nätet om en ung flicka när de själva snart är i graven om 30 år och även skämtar och tror inte att klimatfrågan är viktig.
 
Vad håller folk på med? Har vuxna människor tappat skallen eller har de blivit dementa och glömt bort hur man beter sig och föregår med gott exempel? I många diskussioner där jag även gett min synvinkel på det så får man mothugg av Göran 60 och Birgitta 50 - och man ställer sig frågan: kan inte vuxna vara kontruktiva kring miljöfrågan?
 
Jag fick till och med en strävig motfråga där man får höra ''Vad gör du för klimatet då'' efter att jag ställt den frågan till någon annan person som rakt ut faktiskt käftades i kommentarerna och jag inte tänkte ge mer tid åt än det - men här sitter jag nu istället och skriver ett blogginlägg och ärligt nu - jag DISSAR totalt alla vuxna människor som inte kan bete sig. Är man under 30 själv så ska inte detta behöva råda precis i den vixna världen heller och det är inte okej att utsätta en tjej för offentlig nätmobbning när man själv ska kunna bättre som en av de äldre i världen. Ingen är perfekt såklart men man blir otroligt lite värd i mina ögon om man håller på så. 
Vad gör jag för klimatet då liksom? Jag gör otroligt mycket mer för klimatet än att sitta på facebook och gnälla på den yngre generationen faktiskt då jag ser det som en sån hemsk slöseri med tid och det ger ingen nytta. Är så besviken hur vuxna människor beter sig på sociala medier - klimatfrågan är viktig och vi alla kan göra något för att påverka klimatet till det mer positiva innan allt ens förstörs för oss som är nästa generation. Fattar inte seriöst Göran och Birgitta att det är vi som får städa upp deras skit sen när de dött? Det är inget man är så sugen på precis så dessa inte ens visar genuin respekt och håller på med nätmobbning då det kommer till en större fråga (klimatet) än vilken ungdom som tar upp den och då ska man va konstruktiv tycker jag. Asså fet diss till dagens pensionärer som leker fjortis på facebook, det är sjuk skamligt och jag skäms över er. SKAM på den!
 
Och ja, jag kommer ge ut ett inlägg om hur JAG gör för att påverka klimatet senare idag för nu är jag less på allt som försiggår kring Greta diskussionerna och hur människor beter sig. Var vuxna om ni inte är under 10 år. Fyfan vad arg man blir. 
 
 
Follow my blog with Bloglovin