Follow
Klimatfråga eller mobbning?
Jag stötte på ett till facebook inlägg som handlar om Greta Thunberg och när det kommer till klimatfrågorna. Här är nu grejen att det jag reagerar på skarpt i diskussionerna är att äldre och de flesta är 50+ år som skriver otroligt mycket skit, kastar onödiga kommentarer och hånar henne som person eller de frågor hon driver. Det värsta med det är att de ignorerar totalt klimatfrågan som är den viktigaste frågan Greta driver men istället kastas det skit på en 16 åring från vuxna människor. Det här är ju befängt? Det är inte så man gör och när man själv är under 30 år och en av jordens hälft av befolkningen (då över hälften av jordens befolkning är faktiskt under 30 år i nuläget) och man är uppväxt med att vuxna ska vara de som föregår med gott exempel - men när dom inte gör det och skriver mer respektlöst på nätet om en ung flicka när de själva snart är i graven om 30 år och även skämtar och tror inte att klimatfrågan är viktig.
 
Vad håller folk på med? Har vuxna människor tappat skallen eller har de blivit dementa och glömt bort hur man beter sig och föregår med gott exempel? I många diskussioner där jag även gett min synvinkel på det så får man mothugg av Göran 60 och Birgitta 50 - och man ställer sig frågan: kan inte vuxna vara kontruktiva kring miljöfrågan?
 
Jag fick till och med en strävig motfråga där man får höra ''Vad gör du för klimatet då'' efter att jag ställt den frågan till någon annan person som rakt ut faktiskt käftades i kommentarerna och jag inte tänkte ge mer tid åt än det - men här sitter jag nu istället och skriver ett blogginlägg och ärligt nu - jag DISSAR totalt alla vuxna människor som inte kan bete sig. Är man under 30 själv så ska inte detta behöva råda precis i den vixna världen heller och det är inte okej att utsätta en tjej för offentlig nätmobbning när man själv ska kunna bättre som en av de äldre i världen. Ingen är perfekt såklart men man blir otroligt lite värd i mina ögon om man håller på så. 
Vad gör jag för klimatet då liksom? Jag gör otroligt mycket mer för klimatet än att sitta på facebook och gnälla på den yngre generationen faktiskt då jag ser det som en sån hemsk slöseri med tid och det ger ingen nytta. Är så besviken hur vuxna människor beter sig på sociala medier - klimatfrågan är viktig och vi alla kan göra något för att påverka klimatet till det mer positiva innan allt ens förstörs för oss som är nästa generation. Fattar inte seriöst Göran och Birgitta att det är vi som får städa upp deras skit sen när de dött? Det är inget man är så sugen på precis så dessa inte ens visar genuin respekt och håller på med nätmobbning då det kommer till en större fråga (klimatet) än vilken ungdom som tar upp den och då ska man va konstruktiv tycker jag. Asså fet diss till dagens pensionärer som leker fjortis på facebook, det är sjuk skamligt och jag skäms över er. SKAM på den!
 
Och ja, jag kommer ge ut ett inlägg om hur JAG gör för att påverka klimatet senare idag för nu är jag less på allt som försiggår kring Greta diskussionerna och hur människor beter sig. Var vuxna om ni inte är under 10 år. Fyfan vad arg man blir. 
 
 
Brandon Lee

Hmm,.Greta kör hårt med sin Asperger patos, allt är svart eller vitt, hon framställs som den moderna varianten av Jean d´arc,.är hon en häxa, geni eller en helgon? Det är häftigt värre när den yngre generationen står på barrikader och krigar för planeten iförda t shirts med texten Climate Strike,.men vänta lite, från bomullsfälten till köparen kostar den fina t tröjan 2400 liter vatten, och det i länder där det är ont om rent vatten, klimatkämpens stentvättade jeans kostar 11000 liter vatten, och vad den alltid närvarande smart phone kostar klimatmässigt och i människoliv vill jag inte ens gå in på. Hur förflyttar sig Greta mellan sina olika uppdrag, till fots, på en häst eller flygande på en kvast tillverkad av alternativodlad bambu? Politiker är nöjda med Greta eftersom hon drar bort allmänhetens intresse från för politiker känsliga misslyckanden, men chansen att rädda den här planeten är borta för länge sen när glaciärer på Himalaya smälter i rekordtakt, 1.2 miljarder människor i Kina och Indien är beroende av vattnet från dessa glaciärer, två kärnvapenmakter i kampen om vattenresurser som sinar, början av slutet för människan på jorden. Varken Greta eller förbud mot plastbestick kommer att rädda världen från en klimatkatastrof av en enkel orsak, ett egenskap hos människan, nämligen girighet, mycket vill ha mer, men det kommer att kosta mer än det smakar. Redan nu innehåller allt vi dricker och äter mikroplast som hamnar i våra kroppar, nästa steg som redan är här stavas till nanoteknik, partiklar som tar sig rakt genom huden och lagras i våra kroppar, nyttigt,?,.inte direkt. För varje art vi utrotar kommer vi närmare vår egen utrotning, varje dag tar människan fram över 200 nya kemiska föreningar som hamnar i naturen och reagerar med andra kemiska föreningar som redan finns där, med andra ord, människan är en idiot som sågar av grenen han/hon sitter på. Visst är det fint när folk engagerar sig, men dessa människor är inte lösningen av problemet utan en del av det, jag, du, Greta och resten av gänget, människor ser vad de vill se, jag ser verkligheten, inte på grund av att jag skulle vara en pessimist, utan på grund av att jag är en människa med realistisk syn på det som pågår på "vår" planet. Jag ser faktiskt framemot människans undergång, då får kanske alla andra livsformer en andra chans att överleva, det kommer att ta hundratusentals år för jorden att återhämta sig när människan är borta,.inte en dag för tidigt. Ha det H.

En Vän

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Falkenberg (fd Jessica Nilsson Frisk, född 1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige och förståndshandikappade son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen.
Sonen hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Follow my blog with Bloglovin